For a literally fun-filled cake!
Scroll down for English
Αν ψάχνετε για ένα κέικ κυριολεκτικά γεμάτο διασκέδαση!
Έκπληξη σε όλους! Γεμίστε το με M&Ms ή οποιαδήποτε γλυκά και σοκολάτες θέλετε.
Συστατικά
Σοκολατένιο κέικ
• 1 1/2 φλιτζάνι (195 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3/4 φλιτζάνι (85g) φυσικό κακάο χωρίς ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1/2 φλιτζάνι (112 g) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• 1/2 φλιτζάνι (120 ml) φυτικό λάδι
• 1 1/2 φλιτζάνι (310 γρ.) ζάχαρη
• 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 4 μεγάλα αυγά
• 1 1/4 φλιτζάνι (300ml) γάλα
Βουτυρόκρεμα σοκολάτας
• 1 1/4 φλιτζάνι (280 g) ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• 1 1/4 φλιτζάνι (237 g) βούτυρο spry
• 3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 9 φλιτζάνια (1035g) ζάχαρη άχνη
• 2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
• 4–5 κουταλιές της σούπας (60-75ml) νερό ή γάλα
• 1 φλιτζάνι (114 g) φυσική σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
Γκανάζ σοκολάτας
• 6 oz (1 φλιτζάνι | 169 g) chocolate chips.
• 1/2 φλιτζάνι σαντιγί (heavy cream)
Η έκπληξη
Οποιοδήποτε γλυκό που θα κρύψετε στην τούρτα σας που θα ξάφνιαζε όλους!
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 °C και ετοιμάστε τη φόρμα για κέικ Piñata βουτυρώστε/αλευρώστε.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα: αλεύρι, κακάο, μαγειρική σόδα.
- Ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας στο μπολ του μίξερ για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνουν ανοιχτόχρωμα και να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέτουμε το μισό μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε.
- Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα – συνεχίστε να ανακατεύετε.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά.
- Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα στα 2 μέρη της φόρμας για κέικ Piñata.
- Ψήστε για 20 λεπτά – μέχρι να βγει η οδοντογλυφίδα με λίγα υγρά ψίχουλα.
- Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν
- Για να φτιάξετε τη βουτυρόκρεμα, χτυπήστε μαζί το βούτυρο, το spry και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέστε σιγά σιγά 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν.
- Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το μισό νερό/γάλα και συνεχίστε να ανακατεύετε.
- Προσθέστε τα άλλα 5 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και ανακατέψτε.
- Προσθέστε το υπόλοιπο νερό/γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας καλά.
- Στήνουμε την τούρτα μας. – αφαιρέστε το κέικ από τη φόρμα για κέικ Piñata. Όταν κρυώσει εντελώς γεμίστε τα κενά με τις εκπλήξεις σας π.χ. M&Ms
- Βουτυρώνουμε την 1η στρώση του κέικ και προσθέτουμε τη 2η στρώση από πάνω
- Για να φτιάξετε την επικάλυψη ganache, προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μπόλ.
- Προσθέστε τη βαριά σαντιγί σε φούρνο μικροκυμάτων και αφήστε τη να βράσει καλά.
- Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τα κομματάκια σοκολάτας και χτυπάμε μέχρι να έχουμε λεία κρέμα.
- Περιχύστε τη ganache πάνω από το κέικ Pinata σας.
- Διακοσμήστε το κέικ σας με την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα και γλυκά σας.
If you are looking for a literally fun-filled cake!
Surprise everyone! Fill it up with M&Ms or any candy or surprise you want.
Ingredients
Chocolate Cake
• 1 1/2 cups (195g) all purpose flour
• 3/4 cup (85g) natural unsweetened cocoa
• 1 tsp baking soda
• 1/2 tsp salt
• 1/2 cup (112g) unsalted butter, room temperature
• 1/2 cup (120ml) vegetable oil
• 1 1/2 cups (310g) sugar
• 1 1/2 tsp vanilla extract
• 4 large eggs
• 1 1/4 cups (300ml) milk
Chocolate Buttercream
• 1 1/4 cups (280g) unsalted butter, room temperature
• 1 1/4 cups (237g) shortening
• 3/4 tsp salt
• 9 cups (1035g) powdered sugar
• 2 tsp vanilla extract
• 4–5 tbsp (60-75ml) water or milk
• 1 cup (114g) natural unsweetened cocoa powder
Chocolate Ganache
• 6 oz (1 cup | 169g) semi sweet chocolate chips
• 1/2 cup heavy whipping cream
Additional
Any sweet to hide in your cake that would surprise all!
Instructions
- Preheat Oven to 180 °C and prepare your Piñata Cake Pan with a non-stick
baking spray - Mix flour, cocoa, baking soda in a bowl
- Mix butter, oil sugar, vanilla extract to a large mixer bowl for 3-4 minutes until light in colour and fluffy.
- Add eggs one at a time and mix well
- Add half of the flour mixture and mix
- Slowly add the milk – keep mixing
- Add remaining ingredients and mix well
- Divide the batter evenly on the 2 parts of your Piñata Cake Pan.
- Bake for 20 minutes – until toothpick comes out with a few moist crumbs.
- Allow cakes to cool
- To make the buttercream, beat together the butter, the shortening and salt until smooth.
- Slowly add 4 cups of powdered sugar and mix until smooth.
- Add the vanilla extract and half of the water/milk and keep mixing
- Add the other 5cups of powdered sugar & mix
- Add the remaining water/milk and mix until you get the right consistency
- Set up our cake. – remove the cake from your Piñata Cake Pan. When completely cooled fill up the wholes with your surprises e.g. M&Ms
- Butter the 1st layer of cake and add the 2nd layer on top
- To make the ganache topping, add the chocolate chips to a medium sized bow
- Add the heavy whipping cream to a microwave and bring it to boil
- Pour the cream over the chocolate chips and whisk until smooth
- Drizzle the ganache over your Pinata cake.
- Decorate your cake with the remaining buttercream – pipe swirls and top with additional candies.